:: Ik ben niet gek, ... | De Kromme Boom ::

Kunsttentoonstelling ‘Ik ben niet Gek...’

zaterdag 16 en zondag 17 februari van 10u – 18u.

De interactieve kunsttentoonstelling zal doorlopend te bezichtigen zijn tussen 10u en 18u tijdens het weekend van 16 en 17 februari in het ICC Gent in twee expositieruimtes, met elk een oppervlakte van 1600 m². Gevestigde waarden en aanstormend kunstzinnig talent stellen samen hun werken tentoon. De kunstenaars hebben de mogelijkheid tot het verkopen van hun werken, waarbij een klein percentage gedoneerd wordt aan de werking van vzw De Kromme Boom. De volledige tentoonstelling wordt opgebouwd onder het thema ‘Ik ben niet Gek…’ en wordt samengesteld met werken van uiteenlopende kunstvormen ( schilderijen, beelden, fotografie,…). De tentoonstelling omvat verschillende luiken:

 • Individuele kunstenaars stellen hun werken tentoon met telkens een duiding bij elk werk over de link tussen het kunstwerk en het thema ‘Ik ben niet Gek…’.
 • William Ploegaert creëert een ‘Ik ben niet Gek...’–tentoonstelling waar topkunstenaars en musea elkaar ontmoeten. Berlinde De Bruyckere, Roger Raveel en vier prominente musea (S.M.A.K., museum dr. Guislain, Museum Dhondt–Dhaenens en het Raveelmuseum) stellen hier een deel van hun collectie voor.
 • Een kunstwedstrijd die zijn finale kent tijdens dit kunsttentoonstellingsweekend. 15 laureaten, kunstenaars tot en met 30 jaar, zullen door een deskundige jury (samengesteld uit o.a. Patrick Allegaert, Walter De Buck en Thibaut Verhoeven) uitgeselecteerd worden om tijdens dat weekend tentoon te stellen.Dit onderdeel wordt mede georganiseerd door vzw Jeugdwerking Tabula Rasa.
 • Ateliers, workshops en presentaties

  Interactieve en creatieve workshops worden gehouden voor jong en oud. Krista Verstraete verzorgt een workshop met het maken en schilderen van vissen in papier maché en het maken van papieren bloemen voor de allerkleinsten. Presentaties door een smid en beeldhouwers. Zondagnamiddag voorzien we hier bovenop animatie en creativiteit voor de kinderen in de vorm van een muziekmobiel van vzw Mooss en de workshop ‘Dag Meester Raveel’ gegeven door Sabine Devos.

  Kunstpartners

  museum dr. guislain dhondt dhaenens roger raveel smak

  mooss

  Deelnemende kunstenaars voor het goede doel.

mail

Prijzen

 • studenten: 3 euro
 • volwassenen: 5 euro

Met medewerking van:

12⁄12⁄2012: Het museum Dhondt-Dhaenens stelt werken ter beschikking.

05⁄12⁄2012: Berlinde De Bruyckere zal enkele werken ter beschikking stellen.

29⁄11⁄2012: Het Roger Raveelmuseum participeert aan de kunsttentoonstelling.

20⁄11⁄2012: Het Museum Dr. Guislain zal een selectie uit hun collectie tentoonstellen.